Hot hot hot!

Nu i helgen sägs det att det ska bli 30 grader! Är det sant?
Sitter ute med pappa och harry och äter frukost, mamma är här och fikar med oss!
Nu ska jag och mamma till arninge och shoppa lite, ska ju till martina ikväll på sommarmiddag! Vad ska jag ha på mig?! Kan lägga in någon fin bild sen från ikväll!

image79
Harry idag i gräset

Fredag kväll med pappa

Jag, Gustav och Pappa åkte in till Djurgården och käkade middag. Vi åt vid vattnet och jag njöt av att kunna sitta och titta på alla båtar och bara pusta ut och inte ha några prov /läxor som jagar mig.
Jag och Pappa åt varsin god lax, smarrans!

Efter det åkte gustav direkt till en kompis inne i stan på något partaj säkert. Jag och Pappa stannade kvar och tog en promenad på djurgårn och tog sedan bilen vidare upp mot söder där vi steg av tittade på när solen gick ner i Stockholm.

image77
Sikt från söder nermot gamla stan och skeppsbron (jag har inte den bästa mobilkameran)

New shoes

Min far var nere i Helsingborg och ränsade och fixade i hans mosters gamla lägenhet. Han fick med ett par jätte gamla skor från hans gamla moster som gick bort nu i våras.
Först blev jag paff när jag såg dem men sen började jag fundera på om rött ändå kunda vara fint till sommaren? Ingen annan har ju sånna, det älskar jag!

Vad tycks? ett par med ca. 4 cm. klack


image76


????????????????????????

Jag ångrar inte en sekund att vi flyttade från Malmö

image75

Lyckad dans show

Jag är faktiskt nöjd med min insatts och tycker att det var månadens höjpunkt!
image74
Klara & Jag innan scen!

Martina skriver

Hallå allihopa!

Hoppas allt är bra med er, med mig är det toppen i alla fal. Just nu sitter jag hemma och Rebecka gör mig sällskap. Vi har suttit ute i solen ett tag och ätit mackor, super mysigt. Snart ska jag åka till Näsaäng för att vara domare och på vägen ska jag släppa av Rebecka hemma hos henne.
Ingen får glömma att jag fyller år om 2 dagar.

Ha en härlig fredag/ M

Super glad

Kolla vilken döfräck boll jag vann idag på Gröna Lund! Vann och vann...

Jag fick två försök på mig att sätta bollen i korgen. Jag missade första och andra blev perfekt men studsade i taket eftersom att dom som byggt detta tak inte tänkt på att man kanske vill ha lite båge i skåttet. Jag blev ledsen och vände mig åt en man som stod och precis vunnit den bollen som jag siktat in mig på. Jag frågar

- Åååå snälla du, kan inte jag få din boll? *smickrar med ögononen*
- Eh, jovisst eftersom att jag är så generös idag då kan du väll få den.
- TACK SÅ JÄTTE MYCKET, I LOVE YOU

image70
Något man kanske borde ta med till träningen, eller vad säger du Leniz?

Sliten, måndag kväll..

har haft en jobbig dag eftersom att jag knappt kunnat äta något. Så att min mage senare på eftermiddagen skriker efter mat!
Jag blir på jätte irriterande och dåligt humör och ska ta bussen hem till Johanna. Jag går mot bussen när jag ser att den kommer för jag är där i väldigt god tid. Sen när jag visst inte ställt mig på kanten av trotoaren så tror chauffören att jag inte ska på, han fortsätter att köra och jag springer efter med viftande armar och skriker. Tror ni han brydde sig? Nej!
Då blev jag ännu surare och la all min ilska på min hund. Jag är SÅ ledsen Harry för det!
Jag kom med nästa buss iallafall och när jag kom hem till Johanna så hade hon brätt mackor till mig. Jag älskar dig!!

Nu måste jag plugga eftersom jag har prov imorgon i spanska.
Ingen pluggning går ju för sig utan ben & jerry's?

image69

Lördag eftermiddag

Vaknade hos Johanna vid 10 och gick upp direkt och la mig i en av deras solstolar ute på terassen. Där käkade vi lite frukost och läste varsin bok. Johanna läser "Snabba Cash" och jag "Flyga Drake"

Mamma skulle hämta oss 11.40 för att jag hade klipptid 12.00 men mamma var 10 min sen så vi passade på att ta några söta foton på oss.
Mamma kom och vi var hos Isabelle (min frisör) prick i tid. Tyvärr var hon lite sen i sitt eget schema så att jag och Johanna gick ut i solen i 20 min och åt varsin isglass. Det skadade inte!
Håret blev bra tycker jag och vi pratade om allt mellan himmel och jord. Stackars Johanna var så snäll att hon väntade på en hård stol under hela klipptiden. Sedan drog vi hem till mig och nu har Johanna åkt hem.
Känner att jag måste plugga ikväll eftersom jag har 40 sidor till nästa vecka om nya testamentet och jag kan inget och har inte äns hunnit öppna boken.

image61
Johanna bästavännen <3

image64
Lilla jag på andra sidan häcken

Skojföretag säljer värdelösa intyg för flera tusen

För er som missade nyhterna i torsdags så kan ni kolla här;

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1152593&lid=puff_1152627&lpos=rubrik

Det är nämligen så att dagen efter jag sett detta inslag (alltså igår) så kommer jag till en thai restaurang med mina vänner för att käka lunch i österskär. Och vad ser jag? Jo! Ett falskt diplom!
Jag gick fram och fotograferade det och han som ägde det var så himla stålt över det och hade nog aldrig varit så lycklig.. stackars kille. Funderade på om jag skulle säga till honnom men han kunde inte svenska så det var ingen idé. Hoppas man kommer fram till vilka idioter det är som lurat mer än 1000 stackars restaurangägare på massor av pengar.

image60

Torsdag

Dagen har varit en helt vanlig Rebecka vardag!
Gick upp 07.30 och fick skjuts av mamma till skolan. Där hade vi vanliga lektioner och jag hade engelskaprov som faktiskt gick bra. Sista lektionen hade vi rugby och jag blev tacklad en gång av Adam så det riktigt gjorde ont.
Efter idrotten slutade vi och jag, Johanna och Anna åkte för att köpa hot pants till deras dansshow. De hade genrep idag på tibble så jag passade på att tjuvtitta! Sedan åkte vi med pappa hem och jag och pappa åkte själva vidare ut till vaxholm för att ta en glass och titta på båtarna. Nu tittar jag på eurovision song contest och håller tummarna för Perelli!

Sedan känner jag att jag behöver krypa ner eftersom det blev så sent igår pga. matchen. (manchester united-chelsea)
självklart håller man på manchester och därför var det extra kul att reta min idrottslärare eftersom att han håller på chelsea.

Godnatt!

image56image58
 
Sötnosen Anna

image59

Hennes underbara ögon

I love horses

Hästar har alltid varit min grej. Tyvärr har det slutat som det gjort och jag har aldrig ångrat mig så mycket!

För 8 år sedan:
Vi flyttade till stockholm från malmö och mina föräldrar lovade att jag skulle få börja i ridskola när vi flyttat.

För 7 år sedan:
Jag gick på ridskola och jag blev direkt kär i hästar! Hästklistemärken skulle vara överallt och favorithästen Lina som jag fick bli skötare på kunde jag pyssla om dag ut och dag in.

För 5 år sedan:
Jag hade utväcklats och fick hoppa upp till en bättre grupp där man fick testa lite nya utmaningar och rida dressyrprogram. Jag fick lov att rida på alla privathästar och rida lite mer privat.

För 3 år sedan:
Rida var det bästa som fanns, inget annat fanns i min hjärna utan det var bara stallet direkt efter skolan! Jag hade börjat småtävla lite och hade flyttat in i stallet.¨ Nu ha jag en ny sköthäst, Lovis. Hon var lite speciell, t. ex. hon var rädd för sin egen skugga och var rädd för i stort sätt allt. Men inte mig så jag blev mer och mer intresserad av hästen.

För 2½ år sedan:
Jag red i stort sätt varje dag och hade nu nästan en egen häst. eller ja... det var bara jag som kunde hanskas med henne! Lovis som sagt. Jag fick rida på henne varje dag och tillockmed in från hagen eftersom jag kände min ridlärare så pass bra. Jag och lovis tävlade och det var verkligen min nya bästis. Samma år avlivades Lovis utan att jag fick veta om det.  Det kom fram tillslut och jag visste inte vad jag skulle ta mig till.
Samma sommar blev jag erbjuden att få rida Quincy, en privathäst som skulle bli ridkolehäst om inte jag köpte henne. Jag och Quincy byggde upp en bra relation och Jag blev tok kär i henne.

För 1½ år sedan:
Quincy skulle kosta skjortan och hon blev riskolehäst. Jag började rida på swartlings ridskola och kände att jag lärde mig en hel del.

För 1 år sedan:
 jag tröttnade på att rida runt runt på ridskolans hästar och bestämde mig för att börja utväcklas nu, Riktigt! Vi ställde oss i kö för boxplats i stallet och började provrida lite olika hästar och så. Jag hann inte komma långt förrän det hände något som är oacceptabelt och något jag ångrar något så fruktansvärt här i livet. Folk i skolan och vissa vänner började med "tönt, hästnörd, häst ska man äta, ridning är för geekar" Jag föll för någon sorts grupptryck och slutade direkt!
Jag var ledsen men kände att jag inte kunde.

Idag:
Har jag inte rört en häst på evigheter och känner att det var det jag verkligen ville. Det var det jag var bra på. Min sport helt enkelt!
Men det bästa med dagen var att pappa ringde och sa att hans kollega hade massa hästar som de behövde hjälp med! Ska hälsa på dom på Söndag och kan kanske lägg in lite bilder!

Stunder jag vill minnas
image52
Mitt andra ridläger i mitt liv på favorit gården fjordhästgården ( jag till höger )

image53
Jag och Quincy hopptränar

image54
Jag och ponnyn Cherie som jag fick ha en sommar för mig själv på tomten

image55
Jag och den egyptiska hästen Sugar i röda havet

Vill du ha mer besökare eller mer trafik på din hemsida?

http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=snusisenrebk
image51

Det ända du behöver göra är att klicka på länken ovan och gör dig medlem

Jag orkar inte!

Serriöst, ser ni mitt provschema? jag orkar inte!!!
+ att jag har omprov i spanska tisdag v. 22 och att religion provet är på ca. 40 sidor och handlar om Jesu, nya testamentet. Kan serriöst ingenting så borde egentligen stängas in i en cell med bara skolböcker ca. en månad.


image49

Kan skriva mina *lyckade* resultat sen

Det funkar ändå utan wunderbaum!

Jag har lärt mig att wunderbaum's inte är bra att ha i rummet eller bilen, kanske har jag fel men jag själv tycker att det är starkt och känns/luktar ofräscht med alla dessa kemikalier och skit på.
I mitt rumm står numera min hemagjorda wunderbaum.

Du behöver;

* En  god doftande tvål. Jag har valt en som heter Romantic Bodyscrub och kommer från lagerhaus
image42

* Ett reält rivgärn
image44

* Och en skål. Bara ett exempel, funkar bra med vilken skål som helst
image45

Gör såhär;

1) Riv hela tvålen,  jag föreslår den tjocka sidan av gärnet
2) Lägg upp allt i en skål och placera någonstans i rummet.

image46image47
kanske lite mer synligt eller lite mer dolt?


Stress?Mens?Kräksjuka?

Jag kan varna er läsare i förväg att detta kan vara ett gripande och lite äckligt inlägg innan ni börjar läsa.

Det började igårkväll och jag hade lite kramper i övre magen och gick och la mig i tid. Vaknade mitt i natten och kände hur gårdagens middag började komma upp. Gick och spotta och somnade om. Försov mig en halvtimme men tog det ändå lugnt och gick och ställde mig i duschen. Där jag fick samma känsla som inatt, jag gjorde det* och det hände samma sak direkt efter frukosten. Pappa verkade inte bry sig så särkilt så han skjussade mig som vanligt till skolan där jag fick samma känsa om och om igen. Vågade inte gå till lektionen eftersom jag var likblek och visste att det kunde ske vilken sekund som helst. Ringde mamma och hon sa att jag skulle gå hem och krypa ner. Jag gick hem till pappa men sen hade jag visst glömt nycklarna. Tog bussen hem till mamma där mormor kunde komma och låsa upp för mig.
Så nu sitter jag här i mammas lägenhet och mår illa och har förskräcklig huvudvärk, har sovit någon timme och sen kollat på filmen Derailed. Den var riktigt bra tycker jag.

Krya på mig!
 

Är lite efter

image41image40
Eftersom att i iprincip hela sverige har sett filmerna
Dirty Dancing och Livet är underbart.
Men inte jag!
Så måste jag se dem genast.
Köpte bägge filmerna på ica idag för bara 99:-

Burvik

Åker till Burkvik imorgon tidigt tidig!
Ska på golfläger med storebror. Egentligen vill jag inte åka för jag vet att det kommer bli tråkigt!
Hur som helst så kommer bloggen stå stilla ända tills söndag kväll!
Går att nå mig på -+- så snälla ring eller smsa och underhåll mig.
Ciao
image39





   Brorsan på Arninge range

Blä

Jag trodde det skulle vara en höjdare med ny och fräsch sallad på plastburk med feta och kyckling i.
Men nej... Jag varnar er redan nu. Köp den aldrig!image38
kycklingen var 80% vatten och 20% kyckling, jag skojar inte!
Salladen var mörk och gammal och pastan hård.



Men visst ser den ändå hyffsat god ut?

Mästerkockar?

Johanna kom hem till mig för vi bestämde oss för att vinna någon tävling i skolan där man skulle hitta några av världens presidenter och typ politiker bakom knasigt tillgjorda ansikten. (svårt att förklara)
Aja, vi kom otroligt långt och jag tror vi har en stor schans till vinst eftersom vi råkade hitta hemsidan där de tagit alla bilder ifrån.

image36 






kan ni lista ut vem han är?






Hur som helst så bestämde vi oss för att koka majskolvar eftersom det var år och dagar sen man åt det så vi satte på spisen på max med vatten och majskolvar i. Vi passade på att titta på talang 2008 så länge. det är ju för roligt!
Efter ca. en timma kom vi på majskolvarna. Fan! allt vatten hade i stort sett avdunstat och där låg två kolvar på botten av kastrullen. Inte var det något fel på dom inte?


Värsta idén ju!

Fram med grisen!
Varför har jag inte tänkt på den? Det är lösningen på det hela. Jag är ju PANK!
Det gäller att lägga alla mynt man hittar, allt från i handväskan plånboken lite skrammel man får och ja.. kanske växeln från när pappa handlar. Tillslut så har du väl en 200:- i allafall!

spargris

Pastasalladen, en klassiker hos mig!

Du behöver:image35

* Pastafjärilar (går bra med penne)
* En paprika
* En burk majs
* Isbergssallad
* Halloumi
* Coctailtomater
* Filéade små kyckling bitar som du själv skär upp (om du vill)
* Tapenade

Gör såhär:
Torrstek Halloumin på normal värme ca. 1 min på varje sida.
Koka pastan och låt svalna. Hacka isbergssalladen i normala salladsbitar och dela helst inte på tomaterna, ni får göra som ni vill men jag tycker det är fräschtast med hela!
Resten känner jag att ni borde fatta själva. Annars så är det bara till
att blanda ihop allt och glöm inte tapenaden! Ta några skedar utav
den och blanda i.
Vips så har du fått världens godaste och sundaste sallad!

Shoppat 3 dagar i rad nu..

ajajaj.. Där rök mina sista pengar! Jaja, jag tänkte att det är ändå så många folk som är skyldiga mig pengar så det ordnar sig! + att jag snart får pengarna för godislöftet. Efter att inte käkat godis sen i jul så är man faktiskt inte sugen längre!

Det jag köpte idag.
Tänkte lite mer på modet och vågade på mig en hög midja!
image34

Yogapower med Johanna i framtiden?



image33

Kommer nu precis från ett Ki Balans/Yoga pass och är vansinnit trött.
Kanske inte för vi jobbat så hårt utan nog mer för vi kört avslappnat så man nästan somnat..
Kan nu tänka dig att ligga i ett nedsläkt rum med levande ljus och ljupa andetag med lugna  balansövningar? Värt att testa! Jag och Johanna kommer definitivt att fortsätta med detta!

Ibland förstår jag bara inte

Vad är det för fel på denna gubbe?
Idag när jag går till tåget ser jag honnom på perrongen.. Visst, kanske skönt o stretcha om man varut ute och sprungit (om han nu gjort det) Men samtidigt typ meditera och visa hela kaggen.
Knäppis, eller har jag fel?

image32

Veckans....

Topp&Snopp


Veckans Topp

* Klänning
älskar blommiga lagom långa sommarklänningar
* Id puder
Blev provsminkad med det idag på Åhléns City. Underbart, måste köpas!
* Veet hårborttagningsmedel
10 gånger så simpelt än rakning, blir inte lika hård stubb och man blir otroligt len efter!
* Yves Rocher
min nya favvo affär
* Sisters
Alltid lika fina kläder, köpte världens fräschaste tröja där idag


Veckans Snopp

* Foppa tofflor
Ända sen jag såg de för första gången så har jag ALDRIG fattat varför folk bär på dom
* Pumps
visst, skitsnygga! men eftersom mina fötter är mördbultade efter danna dag så blir det snopp!
* Stora fyrkantiga brillor
nej nu är jag trött på dessa, det började med att hela hollywood hade det. Nu har varenda brud det i stockholm. Det lär ju försvinna snart? hoppas..
* Hubba bubba
mår bara illa när jag tänker på saken
*Plattång
Som alla kanske vet så har jag plattat håret i 2 år. Nu är det slut på det, idag märkte jag att håret hade gått sönder från imorse.


Nöjd med dagens shopping!

Jag, liksom alla andra blir alltid på lika bra humör när jag själv känner att jag fyndat!image22
Efter skolan tog jag mig mot centrum för att göra slut på min lilla värde- rabatt kupong från Yves Rocher.
En överraskning stod det att jag skulle få, då fick jag en fuktkräm, Hydra 3 power. Precis vad jag behövde!

Sedan så hade jag 50% på något i butiken, så varför inte? En härlig, lätt och fräsch doftande bodylotion på 300ml. som kostade 82:- från början men jag fick den för 41:- Härligt va?



image26Till slut behövde jag något mer sommarfräscht och betsämde mig för en perfym, det fanns 4 olika blommdofter att välja på, körde uteslutningsmetoden och kom fram till den rosa. Varför inte när man själv är pink lady!
På köpet fick jag också en duschkräm i samma sort!


Efter 4 produkter från affären Yves Rocher så är jag nöjd med att hamna på summan
112:-

Härligaste dagen på länge

Johanna sov här och gårdagens kväll blev lyckad och jag hoppas alla brudrna hade kul och trevligt. Det hade iallafall jag! Vi käkade god middag och jag fick supersnygga och roliga presenter! Allt från kläder&smycken till Blommor&skönhetsprylar.
Idag vaknade jag av att Johanna försökte pigga upp mig på olika sätt. Det första hon gjorde var att sätta på sig mina glasögon, det var sådär lagomkul men jag kan säga att hon va inte den sexigaste! Försök nr2 var att bre en macka till mig, men nej.. jag åt en tugga sedan somnade jag om med mackan i handen.
Sista försöket. Johanna låtsades som om hon var sur på mig och att jag hade gjort något, jag blev direkt orolig och flög upp ur sängen och sprang ut i vardagsrummet ocg frågade vad jag gjort.. Hon föll i skratt och jag var vaken!
Åkte sedan på golfträning med golfväninnorna. Det gick faktiskt hyffsat bra idag. Vi skulle göra happy gilmore.
När jag kom hem åkte jag och morsen till stranden och låg där två timmar.

Fick lite färg och hoppas det märks lite iallafall?
image20

Say hello to my new roomfriends pee&poo!
sötaste födelsedagpresenten av kajsa
image21

Å vilken misslyckad dag

Försov mig eftersom jag satt uppe halva natten och pluggade allt från fysik till so..
Torsdagar är den jobbigaste skoldagen med det sämsta schemat. På idrotten så skulle vi springa vid rönningesjön, med mitt sträckta ben så kunde jag inte och fick därför gå runt sjön med gamla barndomsvän Jocke! det var en höjdare förutom att jag bar på 3 väskor/kassar och gick barfota eftersom jag fick sånna otroliga skavsårs blåsor som sprack och det sved!. Vi tog oss hem till han/mig (vi bor bredvid varran) Där mötte vi Martina och spelade lite basket. Sen kom mamma och hämtade mig och vi åkte hem, där tog jag en lååååååång dusch och därefter grillade vi på våran nyköpte elgrill från k-rauta. Funkade väldigt bra faktiskt!
Nu har jag satt mig ner för att plugga inför prov imorgon.. jag har läst ca 8 rader på en timme nu. Varför får jag inget gjort?

Får inte glömma bort att säga förlåt till Leniz Peniz bara! Råkade ju kidnappa hennes Ior..
Jag lovar! Du ska få tillbaka honom
image19

Imorgon torsdag sedan fredag och nästan lördag

Ojojoj vad jag är stressad! Måste handla inför middagen när alla 18 tjejer kommer hem till mig på lördag. Men hur lätt är det när man knappt vet vad man ska tillaga? jag siktar på långbord med en buffé vid sidan. Sen är det ju detdär med musiken, vad ska jag spela för musik? Hur bränner jag en skiva?
För det andra så har jag fysikprov på fredag. Som alla kanske vet så är jag inte direkt den som lägger ner tid av mitt liv på skola och prov. Nejnej.. men det är dags nu känner jag! Jag ska börja ha ordning och reda i skåpet och göra mina läxor och börja läsa till proven i tid!
Känns som att jag aldrig hinner med saker nu för tiden och jag har så mycket annat för mig, men frågan är:
Vad är det jag gör egentligen?
Jag känner att mitt liv behöver köpa lite mer tid.. Någon där ute som kanske håller med mig?

Aja, nu blir det väl antagligen så att jag ägnar halva natten till att plugga eftersom att jag är så otroligt bra på att lägga mitt tidsschema.. Nooot*

image18

Ups!

Väldigt väldigt ledsen över att jag glömt bort bloggen! Kommer att blogga veckan framöver nu ;)



Idag fyller jag år! :) Har haft världens bästa och underbaraste födelsedag. Uppvaktningen började redan så tidigt som klockan 8 i morse! Familjen skulle till golfklubben för o bla. delta och hjälpa till på tävlingen där.
Efter en härlig frukost med många fina presenter tog jag och johanna oss ut mot klubben och käkade lunch där och kollade hur det gick för alla. Åjo, det var mycket duktiga juniorer och jag är vääääldigt imponerad.
Efter så kom självklart släkten... Jaja, jag ska inte sitta och prata skit nu. Det var faktiskt mysigt det med även om släkten fortfarande är värst :) Fick lite presenter där med och sen åkte dom. Familjen tillsammans med mormor åkte och åt födelsedagsmiddag på Pont.

Nu är jag trött efter en sånhär dag, Imorgon blir det 18 håls runda för mig och bör därför gå och lägga mig i tid :)
Kram och godnatt! eran GOA och STORA Rebecka =)

RSS 2.0