RIP Farfar

                      image16
                                                    Ja, ett år har gått och sorgen finns kvar än idag. 
                       Hoppas vi syns i Nangijala, där jag kan fortsätta på min sista kram jag gav dig.

Billys Basket Cup

Efter 3 förluster resten vinster tog vi oss till en andra plats i cupen
Efter match mot finland blev vi allt chockade.Har aldrig sett med mina bara ögon så stora jämnåriga och grymma basketspelare.
image15

Vår promenaden

                         image14
                                                                                  Harry bland vitsipporna


Jag blir glad när det är bra väder..

.. Ja, jag blir bannemej lycklig och alltid på bra humör när vårtäcken ploppar upp och värmen stiger.
Förstår därför inte varför jag sitter inne så jag hade faktiskt tänkt att ta en härlig lång promenad med Vovven nu! Plockar på mig några blommor under turen!
Kram på er :D /eran JÄTTTE glada Rebecka

Torsdag, snart fredag

Ikväll hade jag tänkt att plugga till So provet imorgon. Det är ganska stort så jag tar det framför allt annat.
Innan pluggnignen ska jag hinna packa till imorgon, basketlaget ska ju till Eskilstuna! Woho..
En till sak jag gärna skulle vilja hinna är att få komma ut och röra på mitt fläsk, typ springa som jag gjorde igårkväll. As stålt*

Nu blir säkert Kurt sur för att jag sitter och bloggar istället för att göra det man ska göra.
Kram! :)

Tisdag eftermiddag

Gääääääsp* Vad jag är trött. Skulle just nu bara vilja gå i ide över denna Vinter/Vår? Aja, och sedan vakna upp på stranden med svensk sommar nerstrålande på kroppen. Jag saknar värmen!
Skippar träningen idag och går istället på hundmassagekurs 2/2 borta i väsby.
Imorgon är det Skol DM i basket, hemma match i bergtorp och ni får JÄTTE GÄRNA komma och titta. Matchen startar 13.00 skulle jag tippa på.

Här är min super söta Vovve Harry!
image13


Tänd ett ljus för Engla

Nej fy. jag kan inte fatta detta. Stackars flicka, 10 år bara och ska cykla hem från sin träning för första gången, har telefonkontakt med mamman var 10de minut och är så glad och ändå lite nervös. En riktigt modig tjej tycker jag!
Äckliga, vidriga, jävla gubbe. Förlåt språket men jag tycker verkligen det! Var det värt att kidnappa en oskyldig flicka och sen ta livet av henne? En sak undrar jag, VARFÖR, VARFÖR GÖR FOLK SÅDANT? Är det för att det är kul eller för att man är psykiskt sjuk?
Orkar inte detta och lider med Englas familj och de som var nära denna flicka.

Tänd ett ljus nu ikväll kl. 21 som var för en timme sen, för Engla.
image12


Måndagkväll

Måndagkväll som sagt och jag har stort So prov på fredag, börjar plugga redan nu eftersom det är ca. 40 sidor bara om bibeln gamla testamentet.
För att träna lite extra gick jag på dansen och den är snart klar. Missa inte Vårshowen den 25 maj! Går att köpa biljetter på Laisings dansinstitut i Roslagsnäsby och på Tibble teater.
Efter det kom pappa med bilen och körde till mataffären med mig, det blev goda kycklingspett marrinerade i olika smaker, allt från "horny" till "sweet chili".
Nu är jag mätt och såg precis på Studio Belinda där "Blondinbella" medverkade. det var ett intressant program och jag lärde mig en del.

Nu moste jag plugga! Ha det gött vänner och dröm sött!

Shoppa, Basket, Basket, Basket och Basket

Idag kände jag mig lite pritty och fin, hade ett diadem och en bege tunika/blus/skjorta från Didi. Vi hade idrott som sista lektion och jag åkte direkt till träningen som började om 3 h. Fast innan jag åkte till tibble så passade jag på att köpa en ny underlagskräm som är skit bra och täcker även de små fläckarna i ansiktet, köper den nu för 4 gången i rad så är därför nöjd. Man ser otroligt naturlig ut. Märket är Lumene och går att köpa på Åhléns för 115:-
Efter gick jag mot utgången vid H&M och Tegel och kom så långt som till djuraffären, jag fick direkt en känsa, Äcklig anderäkt, jajuste! Min hund, harry. Har en förskräklig andedräkt! jag frågade med detsamma om det fanns något, jajjamensan, det blev en burk med pulver i som tar bort tandsten, plack och tar bort andeträckten. ett halvt mått skulle man lägga i maten varje dag. Burken räcker ca. 1 år och kostade 179:-
Jag kom till Träningen halv 3, Asse kom samtidigt så det var tur. jag och asse spelade ca en timme sen kom nåra vänner som jag spelade med sen klockan 4 började träningen. den gick bra och jag satte faktist 4 3poängare på rak. Nu är jag hemma och taggar upp lite inför matchen imorgon på lidingö halv två. På onsdag är det Skol DM, hemma match i bergtorp så jag vill gätte gärna att ni kommer och kollar! Matchen börjar vi 1 skulle jag tippa på, annars så återkommer jag med tid.
Nästa helg är det oxå basketcup i eskilstuna! Wihooooo! Billys cup och hör av er om ni oxå ska dit.

Nu moste er kära rebecka tyvärr gå och duscha, och jag lovar att inläggen framöver inte ska vara lika långa!
Kram på er =D


&#%&!"¤%&"% !!???!??!

Ursäkta mig men VAR TOG VÅRSOLEN VÄGEN?
Det snöar utanför fönstret, vad händer med Klimatet?


Boktips!

tja.. vad ska man skriva? Har inte hänt något speciellt idag förutom att klassen fick besök av Monica Zak, författare och skriver boken Alex Dogboy, den har hela klassen läst, och även fortsättningen, Tredje kärleken.
Ett bra boktips som jag tycker alla ska läsa och den är sann och hon berättade då idag att hon varit nere i Honduras och hälsat på Dogboy och hjälpt honnom, han lever på gatorna med sin mamma och pappa, två hundar alltså. Det är hans familj. Till att sörja sig så sniffar han lim och röker mariana. Jag ska inte berätta allt, men jag tycker dom är skit bra!

Här är en länk där ni kan läsa om hennes resa som hon berättde för oss om idag,
http://www.opal.se/Alex%20Dogboy.html

image10image11 där har vi 1a och 2a boken

Nackspärr

Varför fungerar bara väckarklockan då när jag som helst vill att den ska vara sönder? Och varför är den sönder då det är som viktigast att man ska upp? Ska man kanske ändå tro på Någon gud eller ödet?
Aja, då förståss så vaknade jag ju 07.40 imorse och började skoldagen 08.05 Jag fick ruscha upp ur sängen, slänga på mig första närmsta kläder och hann precis slänga i mig frukost och packa basketbagen. Borstade tänderna och sprang nerför alla trappor i lägenhetshuset. ner till bilen, jag fick skuss till skolan och kom 3 min sent. Hade So, där kollar vi på "Prinsen av Egypten" den är jätte dålig moste jag bara säga till alla så dom vet!
Efter den lektionen åkte vi till centrum för att kolla på skolbio, biofilmen hette "Mitt liv som hund" Den sög, me man skrattade då och då, moste erkänna att jag tillockmed fälde några tårar under filmen.
Vi åt i Centrum, det man ABSOLUT inte fick göra men who cares?
På bion fick jag och mina vänner platser längst ner. Fan att dom små barnen alltid ska ha de bästa platserna. Aja, tvunget nog satte vi oss på rad 1. I mitten satt jag. satt och satt, jag låg! huvudet var lixom 90 grader böjt så jag låg på stolen, nackspärr var det jag fick så basketträningen skippade jag och satt istället bredvid och knaprade på cashewnötter och mumsade cocktail tomater.
Det blev god middag hemma och ikväll hade jag tänkt att gå och lägga mig riktigt tidigt!
Till helgen kanske jag ska träffa Sasha! veckans höjdpunkt säger jag bara  :D

Kram på er alla goingar där ute, nu ska jag värma en vetesäck och lägga om min spärrade nacke!
/Rebecka

A&E

Moste bara visa sveriges sötaste tvillingsystrar, det går ju självklart inte att beskriva dem så kolla bara
image7
image8
image9


Söndag idag, skola imorgon

Jag har blivit kär, i Ted Gärdestads gamla låtar, de är det ända som har hörts i mina öron under helgen kan man säga.  I fredags var jag hos Ulrika på middag med dom bästa väninnorna! Det var jätte roligt och trevligt, en sak var lite mer udda, vi blev jagade av en tant.. orkar inte berätta hela storyn men det var hemskt tycker jag :)
Sov hemma den kvällen och vaknade vid 11 ungefär, rätt skönt. Vi åkte ut mot Fittja för o kolla på vattenskoter och båtar, om jag själv får tycka till så vill jag lätt ha en vattenskoter hälre än en båt. Klockan blev mycket och jag hade samling i Tibble klockan 4 för att sen ta sig ut på andra sidan av stockholm igen för att spela match mot blackeberg. Vi åkte med Ryan dit, det såg ut som han och hans barn hade haft picknik i bilen eftersom det låg muffinsar och chips och ostbågar och leeksaker och flaskor över heeeeeeela bilen.. alltså typisk americans familjebil skulle jag chansa på. Aja, resan var kul och sen var det uppvärmning som gälde, Matchen börjar och vi ledde med 3-1 det fortsatte så ända till halvlek och då ledde vi med något poäng. Efter det började laget sura på dommarna (som man egentligen absolut inte borde göra). Dommarna kom över och var på deras sida och peppade dom hela sista halvleken och dömde inte deras foul dom gjorde, vi blev ännu surare och dom kom igen mer och mer, 2 min kvar av matchen.. det står 30-30. Vi klagade för mycket så vi fick teknisk, motståndarna för 2 straffkast och sen bollen, dom sätter båda och sen i sista sekundrarna gör dom en lay up och sätter den, matchen slut men vi spelade ändå bra mot serieladarna..
Får inte glöma att säga att Andreas var o kollade på matachen, våran gamla basket tränare som oxå var lärare på prolympia förut. Nog pratat om matchen.
Efter matchen försökte jag glömma bort allt och visa lite av min glada sida! Jag pkte om och duschade och så, sen gick jag och Kajsa på restaurang och åt, det var suveränt! Efter så hämtade vi tandborste hos min Mamma och vi mötte Erik och Carl. Vi va med dom ett tag sen tog vi bussen hem till Kajsa och titatde på När lammen tystnar. Äcklig film även om jag sett den en gång förr. Sen fjantade vi oss lite och sov sedan som två små stockar. vaknade av att Kajsa stod och petade i ansiktet. Vi gick upp åt frukost och spelade bubble troubble. Kul!
Pappa kom sedan och hämtade mig för jag skulle på golfträning, den gick både bra och dåligt, jag träffade Martin och Andreas där och när golfen var slut så gick jag och pappa och köpte en ny driver till mig, en Cobra som lät så otroligt mycket så jag moste ha antingen öronskydd eller proppar när jag slår. Man kom i alla fall långt med den. Nu är jag hemma och blir aldrig av med golfgrepps lukten från händerna. Nu har jag inget för mig och tänkte istället hjälpa pappa o röja undan och fixa i trädgården!
Ha en härlig skolvecka nu! Och gör inte något som jag aldrig skulle göra. Kram, er Rebecka


Varför har Johanna alltid rätt?

Japp.. hur kunde Johanna veta att det skulle bli såhär? Att jag skulle sluta blogga efter ca. en vecka?
Aja, nu är jag här.. på G!
I Måndags kom jag på en sak, hur otroligt underbart det är att gå på långpromenader i skogen med hunden. Så sen i måndags dårå så har jag fått en timmes frisk luft om dagen. Bra va?:D
I Tisdags var jag på hundmassage kurs, lärde mig allt om muskler osv. Harry(min hund, en west highland white terrier) har då lite problem när man är på sådana kurser eller agilityträningar osv. Han kan inte sitta still en ända sek! Han går på alla hundar, alla små flickor är så söta tycker han och han kan ICKE motstå, på senaste tiden har han börjat med han hundar oxå(han är knasig och har alltid varit) hur som så Njuuuuuter Harry nu här hemma och hoppar alltid upp i soffan vid mig och vänder ryggen till och säger "massage tack" . han är lite rolig..
Nästa vecka blir det kurs 2/2. då ska vi få lära oss mer om stretching och några andra nya massage grepp.
I onsdags var jag sjuk och mådde inte särsklit bra, jag var nästintill magsjuk. .när jag gått en lååång runda med harry på stranden och bust med massa andra hundar kom jag hem och mådde bra igen. Jag började montera ihop den nya byroladan jag köpt på ikea i måndags. jag fick jätte ont i ryggen och blev yr så jag la mig på sängen och sov en lång stund. Vaknade aldrig..
Idag gick jag till skolan, kände mig inte sådär 100, men skoldagen gick bra ändå.. även fast torsdagar är den värsta dagen på veckan. Jag hade data på eftermiddagen och det gjorde så jag blev frisk såklart, vem annars om inte läraren KURT? Han gör mig alltid glad, han är så snäll. Kurt, jag säger detta en gång bara tror jag och jag hoppas du läser detta nu och verkligen tar åt dig!
Imorgon är det Middag hos Ulrika i danderyd! :) Det ser jag veeerkligen fram emot, bara det att det största problemet är vad jag ska ha på mig, Någon som kan ge tips?

Till helgen är det match och jag hoppas på vinst. Ha en fortsatt trevlig vecka!
Kram på er, er goa Rebecka

RSS 2.0