Lov ju!

Hallå bloggen, min dator är sönder och mobilen så jag kan inte blogga! Just nu har jag snott brorsans dator en snabbis så var berädda på att nu under lovet kommer det bara komma ett fåtal inlägg.

En snabb nyhet bara, jag har klippt 1 dm. och färgat håret brunt....

Mobil Blogg

Hejsan, här ligger jag i min säng och provar på att mobilblogga! Anledningen till att jag ligger här och inte är i skolan är för att i morse när jag vaknade hade jag så fruktansvärt ont i halsen, kunde knappt svälja. Nu när det snart är lov vill jag vara frisk! Hoppas det känns bättre imorgon för då är det en viktig dag! Ha det bra och ta hand om er.

Onsdag kväll ... 18.40

Helt ärligt så ogillar jag verkligen de nya rutinerna på basketträningarna, därför jag har tyckt att det varit tusen gånger nödvändigare att bara ligga hemma och sova/plugga istället för att gå och slösa bort tid. Ikväll går jag istället bara på dansen som faktiskt är riktigt kul. Imorgon har jag kemiprov och ni får ge mig en ordentlig lyckospark!


Haha kolla bilden jag hittade....

Rebecka Persson - 1978

nu är klockan snart 7

Imorse drack jag faktiskt en kopp varm choklad istället för koppen kaffe jag dricker vanligtvis. Usch vad jag är trött, har inte ni också kvar detdär suget i kroppen att man bara har sådan lust att krypa ner under det varma täcket igen och somna om? Första lektionen idag är idrott, andra är också idrott = myskläder! Åå vad skönt, mjukisbrallor med en mjuuuuuuuk kofta eller liknande :)

Nej, idag får jag allt ta bussen! Hörs lite senare ♥

Måndag kväll

Idag försov jag mig och pappa var så snäll att han kom och hämtade upp mig och körde mig till skolan. Det har varit en allmänt tråkig skoldag, hade oförberätt matteprov som gick åt skogen.
   Efter skolan åkte jag hem till Klara för att fortsätta på vårat idrottsarbete, mamma hämtade mig vid 6 och vi åkte hem för att äta middag.
   Idag är jag heller inte på topphumör men sånna dagar är vell okej att ha (?)... någon gång i alla fall!



Idag blev det denna klädsel
Skojrta - H&M
Sjal - Random
Jeans - miss sixty
Stövlar - Tiamo
Rött nagellack!


Denna söndag har varit kul och fullspäckad

11.00: Klara väcker mig och vi går upp för att käka frukost.
12.00: Mamma skjutsar oss hem till Klara för att jobba på vårat idrottsarbete. Vi ska nämligen ha ett motionspass inför klassen.
13.30: Gustav kommer och hämtar upp mig (med mamma i bilen, han övningskör), vi åker och hämtar upp mormor sedan drar vi oss in mot NK för att käka en god lunch och titta i butiker. Alla hittade någontng, för min del blev det en perfym från Hermés (tack mormor!)
16.15: Möter pappa i Täby C för en kopp kaffe på esspresso house samt gick igenom några pappren om en grej jag kan berätta mer om sen. Gant låg precis intill och faktum är att jag lagt undan en klänning där igår så vi tittade på den och det blev den också!

Nu är klockan 19.15. Det blir ingen riktig middag ikväll för vår del eftersom det blev en sen och gigantisk lunch. Kanske gör en kopp te med några mackor eller klementiner. Nej förresten.. jag avskyr te!


Gråstickad klänning från GANT 1095:- Kanske till Julafton med ett rött sidenband eller skärp?


Den otroliga perfymen från Hermés 650:-

En rolig helg! :D

Klara bodde hos oss fre-sön, i fredags hade vi det jätte mysigt och i lördags var vi hos L&E 
Helt ärligt är det faktiskt skönt att ta det lugnt en kväll, varva ned och pusta ut efter en veckas work och sedan sätta igång igen och ha riktigt kul.

Fredag och jag är befinner mig hemma idag

Sov inte en blund i natt och hade grym huvudverk när jag steg upp. Satt mig i soffan och kände efter.. nej, det blev inte bättre. Stannade hemma från skolan. Mamma är ledig idag så efter jag sovit "förmiddag" drog hon med mig ut i Spåret för en promenad och sa "du behöver andas frisk luft" Gjorde det och det var faktiskt skönt fast när jag hem dog jag nästan, slängde mig på soffan med en bra bok i handen. Ikväll sover troligtvis Klara här. Men eftersom jag känner mig dålig idag så vet jag inte om det är är så bra att hon bor här. Jag måste vila och kommer hur som helst bara ligga och sova ikapp alla mina timmars förlorad sömn.... funderar på saken, jag vill ju inte slösa bort en hel fredagskväll :O det är bara fredag en dag i veckan? Så kommer vell antagligen hitta på något kul men ändå lugnt ikväll.

Snart är det jul! (snart)


Onsdagkväll

haha jag är ledsen men jag har faktiskt inte något kul just nu att berätta här i bloggen. Kom precis ut ur duschen och luktar mumma. Nej nu ska jag fortsätta på "I taket lyser stjärnorna" Den är jätte bra! Sen blir det en tidig sänggång ikväll ingen, det är ju så underbart sen när man vaknar och känner att man sovit 9 timmar.

Imorgon kan jag lova att jag har något riktigt kul på hjärtat att berätta. Puss och sköt om er ♥

Tisdag kväll 21.30

Godnatt allesammans, idag tar jag en tidig kväll så jag kan sova ikapp alla timmars sömn.
Därför hinner(orkar) jag inte berätta mer än att idag efter skolan satt jag, Klara och ebba på espresso house vääääääldigt länge, åå vad det var mysigt och oj vad mycket vi fick mycket ur oss. Jätte skönt! På vägen hem kikade jag in på salt och hittade faktiskt en mössa "bara sådär"


Bara enstaka 79 kronor. Det var den värd!

Bak-eftermiddag

Kajsa kom över och vi blev sugna på att baka något gott.

Först fick jag inte veta vad det var Kajsa skulle baka utan det skulle bli en överaskning för det var ett så hemligt och speciellt recept, men när hon väl rört samman jäst, smör och mjölk var det inte svårt att lista ut att det skulle bli klassiska kanelbullar, suck*.... Hysterikt gott var det!


Den fina degen som efter 40 minuter låg över hela spisen.


facebook-nörden-Kajsa vid min laptop.. haha

Måndag morgon....

Ja, rättare sagt "en hel skolvecka framför sig" fast jag har hittat en positiv sak med det hela.. Jag har inga prov!

Idag när jag vaknade mådde jag inte hundra, antingen är det bara för lite sömn så det går över på dagen eller så får jag se hur jag känner mig lite senare. Idag har vi först inlämning av Selma Lagerlöf Biografen. Satt kvar på pappas jobb igårkväll väldigt sent och höll på med det där men det blev klart!
Efter har vi engelska, tänk om vi får reda på våra resultat =O , I och försig så missar jag den lektionen pga. ett elevrådsmöte att hålla i.
  Jaja, nu måste jag snart cykla iväg i det kalla vädret och först framför allt ta en sväng med Harry, skulle mest av allt vilja byta om till den bommulsmjuka pyjamasen och krypa ner under det varma täcket...

Hörs senare! ♥

Lördag natt 02.30

Lyckad kväll hos Klara!

Middagen var jätte mysig med bara 6 tjejer (till en början) och vi satt ute och åt, sista middagen ute för året skulle jag tro, sorgligt men sant. Äsch, det är vell mysigt när man sitter inne, snöar utanför fönstret och massa tända ljus.
Det blev ju som sagt x-antal fler men inte blev det tråkigare för det inte.. Skoj!


Lördag morgon

Godmorgon! sovit gott? Det har varjefall jag, riktigt gott..

Sov ut riktigt idag och har nyss käkat frukost. Om mina planer går som de ska så kommer jag att baka en kaka innom kort. Därefter ska jag nog plugga lite.

Det väntas en rolig kväll! Jag är bjuden på middag hos Klara och vi tjejer har alltid lika kul när vi samlas sådär och bara snackar en massa skit ;)

Nu ska jag nog starta denhär dagen med min kaka. Vad ska det bli för kaka? Återkommer....

Hej på er ♥


Fredag kväll

Förlåt alla läsare för allt tjat, gnäll och klagomål

Nu när jag läser igenom vad jag skrivit på sista tiden är 75% av allt nästan bara klagomål. Nu ska jag bli en gladare bloggerska kan jag lova! Måste först bara berätta om mitt dramatiska blodbad idag. Klantig som jag är blir jag bollrädd så fort någon lurar att den ska skjuta mot mig och just då medans jag sitter på min rumpa och har knät böjt då jag knyter skon blir jag så rädd för bollen som dumma Johanna fintar mot mig så jag smäller i skallen rakt i knäet. Blev yr och hängde inter riktigt med me blicken så jag satte en tuss i näsan och gick av plan.

När jag kommit hem behövde jag en lång promenix med vovven för att andas, tog med kameran för att ta några fina höstbilder.


fina färger




Min bebis



Höstens bild på Harry

Fullt upp hela dagen

Började skolan med engelska prov del 1. Det gick bra och jag kan känna mig säker på ett G åtminstone. Satt kvar på övertid så fick springa till matten där de redan satt igång med oförberätt prov, "jag orkar inte!" Gjorde 15/18 tal då det började, Rrrrrrrrrrrrr Rrrrrrrrrrr..... ånej inte brandlarmet igen, man vet ju att det alltid är fläktarna i köket eller om någon rostat bröd. För att vara på säkra sidan så fick såklart gruppen lämna skolan, när vi kommit tillbaka får vi information att vi ska bryta provet. Jag hade tre tal kvar? Jag har inte fuskat? Ska jag behöva straffas för det? ååå så många och svåra tankar jag lagt ner på det och för en gångs skull gick det faktiskt bra.
13.15 var det möte med styrelsen igen, såklart glömmer jag pärmen hemma med alla nyskrivna protokoll och antäckningar från föregående möte, känner ändå att det blev rätt så oseriöst idag.
Sedan var det Svenska där vi skriver texter om Selma Lagerlöf. Hann inte klart idag så det blir rejält med plugg under helgen. Imorgon har jag engelska prov del 2 där vi ska skriva en upsats. usch....

Äntligen hemma, städet har varit här idag, det luktar rent i huset och nu ska jag nog ta och baka en kladdkaka.


Tisdag kväll

Sitter vid matbordet och försöker plugga men varför hamnar man alltid här, framför dator skärmen?

här sitter jag framför datorn med en hel hög av ogjorda läxor...

Ikväll hade jag tänkt laga middag till familjen Persson, det blir en klassisk kesosallad som ursprungligen kommer från fam. Bristedt! Nu mår jag bättre och är inte lika nere fast det har fortfarande varit en dålig dag för min del.
Resten av kvällen blir det bara tråkig plugg. Varför pluggar man för? Visst, kan vara nyttigt om man vill få en bra utbildning och om man vill komma långt och bli begåvad, men egentligen.... Är de det som gör mig lycklig? Att jag får MVG på alla prov och måste vara bäst och bli ett underbarn? Nej! Det gör mig inte lycklig någon stans, lycka för mig är att ha kul, jag lever bara för att uppleva roliga saker. Det var min åsikt, nu skriker pappa efter mat. Sen får man vell plugga vidare....


Skaffa er ett liv istället för att glädjeförstöra

Äntligen den efterlängtade lunchen. Är på sådär halvt bra humör eftersom det finns några no-lifer här i skolan som sätter lås på andras skåp och idag blev jag offer! Klart att jag ber vaktmästaren knippsa upp låset men jag menar de eleverna vinner ju inget på att sätta dit det? Letade efter vaktmästaren hela förmiddagen men han gömmer sig alltid så pga det missade jag en hel del. Fick även reda på att jag fick IG på spanska provet, varför är jag så sämst på allt?
Nu har jag Samhällskunskap i 70 minuter, ska bli såååå tråkigt och därefter har jag musik, hoppas det gör mig gladare!


Släpp värmekänslan, välkomna vintern


Såg imorse när jag var på väg till skolan på min cykel att kanadagässen börjar flyga söder ut i ett tjusigt V. Vilket tyder på vintertid!
Trivs så himla bra i min nya vinterjacka och fin känner jag mig också. Idag efter skolan har jag pluggat, lirat basket och ätit. Har inte hunnit med så mycket innlägg på senaste eftersom jag inte alltid är hemma eller har tid. Kommer bli så!

Nej nu ska jag ta en tidig kväll, tända mina nya fina ljus jag fick av pappa och lägga mig på sängen med "I taket lyser stjärnor" Någon som läst den?


Pluggsöndag för min del känner jag

Vann mot Åkersberga med 60-27. Gjorde faktiskt en del poäng. För de som har för mycket fritid kan klicka på länken och se hur vi ligger till i serien. Flickor 15 / 94 Div 1C

I veckan som kommer har jag engelskaprov +uppsats, sen ligger jag efter i det mesta känner jag. Altså har denna söndag utvecklats till en sk. pluggsöndag.

Spelade dåligt som en stjärtgosse

Vi vann vår viktiga match så vi ligger nu 1a i serien. Det är inte det viktigaste.. Vi spelade som om vi var nybörjare och oj vad vi slarvade, fick till något snyggt mål sådär 3 gånger under matchen men gud så pinsamt.
Spelade ej sista perioden pga att jag höll på att tuppa av, kanske för att jag nu sitter och kokar över och kallsvettas. Jag hade bara ingen ork till att kämpa och jag kände hur det började bli vitt framför ögonen och yr blev jag.
Inte ska det få förstöra min lördagkväll inte!


Bild från billys cup 08 innan match. Jag ser ju ut att bry mig...

Tagga till... match!

Vaknade ovanligt tidigt idag, 09.30. Pappa låg och sov som en stock när jag gick upp, tänkte överaska honnom med en massa nybakade kanelbullar eftersom att det är inte vilken dag som helst, det är kanelbullens dag!  Såklart finns inte receptet i någon kokbok här hemma?! Nu, 60 min senare när pappa vaknat kommer jag på att det går ju faktiskt att googla...

Idag har jag hemma match i tibble kl.13.00 mot serieledarna, dvs en viktig match Har jag glömt att berätta att vi ligger 2a?

Jag och pappa åkte in till stan som bestämt efter min träning igår men vi tog inte NK först, nej vi passade på att kika in på nya PUB, otroligt fräscht och det är värt ett besök! Stannade där och frågade om de hade vinterjockor, jajjamensan...Hade minst 5 butikbiträden runt mig som hämtade 20 nya jackor hela tiden och gav feedback, vilken uppmärksamhet? Tillslut efter en fin mannekäng och svåra beslut blev det den svarta dunjackan från Tommy Hilfiger.
När jag kommit hem åkte jag direkt och mötte upp Sasha, vi skulle på någon fest i danderyd så vi tog oss dit och när man väl är där så skiter sig det hela som 70% av alla andra fester gör. Slutade med att vi hamnade i grindtorp där vi stötte på några vänner. Det var iallafall trevligt men sedan bagav jag mig emmåt för att sova.

Fredag, YES!

Just nu sitter jag vid matbordet och äter lite yoghurt med crunchy, är inte alls så trött som jag trodde jag skulle bli efter gårdagen.
Idag väntas en första lektion med engelska sedan kl. 9 är det möte med matrådet eftersom jag sitter med där. Efter skolan har jag som vanligt träning i tibble kl. 4 och direkt efter den åker jag och pappa till stan för att titta på vinterjacka till mig, vet ni någon snygg? Så himla svårt! Man vill ju inte gå runt med en jacka som redan halva Sverige har..

Innan jag börjar klä på mig så måste jag berätta att jag hittat en bild nu från catwalken i lördags!


Avskyr country men Jill sjungen otroligt bra

Vi startade kvällen som bestämt på villa källhagen, Gustav och pappa tog någon form av olika sorters Oxbitar. Jag då som gärna står över sånt gav mig in på en havskräftssoppa, tänkte och föreställde mig en soppa med smaskiga kräftstjärtar och stora bitar av grönsaker och kryddor. När maten kom tappade jag nästan hakan. Ska jag få skummad mjölk medans dom får sin mat upplagd så snyggt och fräscht? Soppan var inte något för mig men som tur var så hade jag ätit lite innan vi åkte så mig gick det ingen nöd på!
Vi promenerade bort mot radiohuset och i lokalen bredvid skulle radiohusets symphoni orkester spela med Jill Jonsson.
Blev förvånad på hur bra det var, själv är jag inte så insatt i orkestrar och country.. det bästa var att hon varierade och sjöng mer "bra låtar". Helt ärligt så sjunger Jill bättre än Carola, när man tänker efter nu så har man tröttnat på Carolas gnälliga röst och när hon bara weilar. Jill har mer röst i sina sånger och en riktig klang.
Kom hem lite sent så nu börjar det bli dags för sängen!


min som sagt "skummade mjölk"


Deras såg åtminstone ätbart ut

Fullspäckad kväll

Även fast jag hade min efterlängtade sovmorgon till 9.30 fick jag inte sova ut... det kom någon form av elektriker gubbe som skulle fixa någon värme i huset. Upp 07.00 som vanligt, suck..
Kom nyss hem från skolan, har ju orienterat i ensta och det gick bättre än vad jag hade förväntat mig! Har lite bråttom nu så jag hinner inte skriva så utförligt, om ca. 20 minuter så åker jag, pappa och Gustav in till stan, vi ska på någon show på radiohuset, pappa ska få träffa sin största idol, Jill Jonsson! Innan det så äter vi middag på villa källhagen. Sitter nu helt ny duschad i sängen och vet varken vad jag ska ha på mig eller det nyklippta håret. Återkommer efter kvällen!

Vädret skapar mest problem

Ja, vädret bara förstör. Jag hade verkligen lagt upp och planerat hela dagen vid frukost. Först skulle jag ta cyckeln till skolan, sedan på 30 minuter skulle jag ta mig till frisören, det fick max ta en timme eftersom att timmen efter hade jag möte i tibble. Då skulle jag alltså ta cykeln vidare dit direkt från Isabelle som klipper mig, över halva täby på några minuter till. Från mötet skulle jag sen till Roslags näsby där jag har dans.
Men vad händer?? Jo! Himlen öppnar sig för dagen och lämnar ifrån sig ett skyfall.. inte bara det, det är ett sånt trakiskt regn som håller i sig resten av dagen så jag kommer till frisören, lite sent såklart pga. vädret.. helt genomblöt!
Jag cyklar hemmåt i det piskande regnet med helt nyfixat hår med massa medler i så det skulle ligga fint. När jag kommit hem stod håret rakt upp och det. Nu var jag helt plötsligt hemma, hur skulle jag nu ta mig till tibble? Ringer mamma och hon är så snäll som vanligt så hon hämtar upp mig och kör mig till mötet. Får även skjuts till dansen men tänk ändå, hur mycket vädret kan påverka ens vardag?

RSS 2.0